Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 23. april 2017

Fuldkornsboller


20 stk.

50 g gær
7 dl (håndvarmt) vand
1 dl olie
800 g fuldkornshvedemel
200 g hvedemel
3 tsk. salt 
2 spsk. sukker
1 æg til pensling
… evt. lidt mel når der æltes

Opløs gæren i vandet
Tilsæt de øvrige ingredienser
Kør dejen på røremaskine ved middel hastighed i små 10 minutter
Dejen er en smule klistret, men det skal den være. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis den er FOR klistret
Læg til hævning under klæde i 30 minutter
Del dejen i 20 stykker 
Form og læg på en bageplade med bagepapir
Opvarm ovnen til 200 grader
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter
Pensel bollerne med æg
Sæt bollerne i ovnen i ca. 15 minutter
Lad dem afkøle på rist… og angrib bevæbnet med pålæg eller stærk ost

Ingen kommentarer:

Send en kommentar