Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 18. februar 2016

Pasta med røget mørbrad


Nem aftensmad... der ikke tager meget længere tid at lave, end pastaen skal koge. Du bestemmer selv pasta-typen... jeg er klart til den tørrede udgave, men det er heldigvis smag og behag :-D

Pasta med røget mørbrad
til 2 personer:
Pasta... i den mængde I spiser 
1 porre 
1 løg 
1 spsk. smør
½-1 spsk. mel
Mælk
1-2 spsk. fløde
150 g røget mørbrad

Start med grønsagerne... skær løg i både og porren i ringe. Husk at gemme porretoppen, den kan sagtens bruges til et andet formål
Skær den røgede mørbrad i tern... og svits den kort på en pande til den begynder at smide væske. Stil panden til side
Sæt vand over til pasta... og hæld den i, når vandet koger
Smelt smørret i en gryde
Tilsæt løg og porre og lad det svitse i 2-3 minutter under jævnlig omrøring
Når grønsagerne begynder at "bide" i bunden, er du ved at være der
Tag gryden af blusset og tilsæt mel
Rør det godt sammen med grønsagerne og tilsæt mælk lidt af gangen
Bring gryden i kog... og tilsæt mere mælk, hvis nødvendigt. Du kan også med fordel bruge en sjat af kogevandet fra pastaen
Tilsæt mørbraden og den smule væske, der er på panden
Lad simre i 5 minutter
Tag gryden fra blusset og rør fløden i 
Smag til med salt og peber... men vær varsom med saltet, da der er en del salt i røget mørbrad
Server straks med pasta


Note:
Istedet for røget mørbrad... kan du bruge bacon eller kylling.
Grønsagerne kan selvfølgelig skiftes ud med dem, du har liggende.
Fløden i slutningen er ikke strengt nødvendig, men tilføjer ekstra rund smag til sovsen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar