Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 10. februar 2016

Kaperssauce til fisken


Står din menu på fisk?? Har jeg en sauce, der sidder lige i skabet. Den kræver ganske få ingredienser... 

Kaperssauce
til 2 personer:
3 dl vand
En ½ fiskebouillonterning 
1 dl fløde
1 spsk. sennep
1 spsk. kapers
Salt og peber

Nu er det så absolut ikke sådan, at jeg ligger inde med hjemmelavet fiskefond overhovedet... og det kommer nok heller aldrig til at ske, så selvom bouillonterninger er et "fy-ord", er det den terning, jeg altid har liggende. Du kan selvfølgelig frit vælge, om du bruger terning eller "rigtig" fiskebouillon :-D

Kog vand og terning op i en gryde
Tilsæt fløde... og kog ind, til saucen har en passende konsistens (ca. halvdelen)
Tag gryden af varmen og tilsæt kapers
Smag til med sennep, salt og peber
Når sennepen er tilsat, må saucen ikke koge igen, det giver en "træls" smag.

Hvis du mere er til sovs... altså den tykkere udgave, kan du finde en variant her. Du kan selvfølgelig også bare jævne den ovenstående :-D





Ingen kommentarer:

Send en kommentar