Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 5. december 2015

Silkeblød gulerodssuppe - en blended udgave


Vi spiser generelt meget suppe... det er vist ingen hemmelighed :-D Det er nemt, billigt og holder madspildet i skak. Desiderede suppe-opskrifter bruger jeg sjældent... men det sker tit, at suppen bliver "spot on" og bare må foreviges til senere brug :-D

Silkeblød gulerodssuppe
til 2 personer



4-5 gulerødder i mønter
1 rød snackpeber i tern
2-3 kartofler i tern
1 hakket løg
1 spsk. olie
1 tsk. tørret spidskommen
1 tsk. tørret koriander

Svits hurtigt krydderierne i olie
Lad grønsagerne svitse med i 5-6 minutter, uden de tager farve
Tilsæt vand så det knap dækker
Lad grønsagerne simre til de er møre



Tag lidt af fyldet fra, som skal tilbage i suppen efter den er blended

Derudover skal der bruges:
2 spsk. flødeost naturel
Saft fra en ½ øko-citron
1 tilberedt kyllingbryst
... og salt

Tilsæt citronsaft og flødeost
Lad osten smelte og blend derefter suppen jævn... tilsæt evt. mere vand, hvis konsistensen er for tyk
Lad suppen koge op... tilsæt grønsagerne og kylling... og smag til med salt
Server rygende varm med brød... eller brød-fritter


Så kan det vist ikke gøres meget bedre på en stormfuld kold dag, hvor jeg bare sidder og venter på håndbold i Boxen :-D Vi er inviteret... og det med VIP status. Det bliver SÅ fedt!!



2 kommentarer:

  1. Hvor er det en god idé med brødfritter! Det bliver jeg nødt til at prøve herhjemme. Tak for inspiration!

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekom :-D

      Tro mig, de skal nok blive spist!

      Slet