Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 21. april 2014

Chili-lakrids marineret grill-koteletter


Er det bare mig... eller kommer der efterhånden ikke lakrids i alt?? Nu elsker jeg lakrids, så det passede mig storartet, da kæresten kom slæbende på en pakke grill-koteletter, det havde jeg ikke regnet med :-D


Selvfølgelig skulle de prøves... dog ikke på grill men på pande. Jeg må tilstå, begejstringen fra min side forsvandt som dug for solen. Man kunne knap nok fornemme lakridsen... hvor imod chilien var så overdøvende, at det var synd og skam. Forestil dig en kotelet badet i Sambal Oelek... kan du høre, det ringer for ørene??

Til dato er de chili-lakrids marinerede grill-koteletter nok det dårligste for-marinerede produkt, jeg har smagt... så dem vil jeg på ingen måde anbefale.

Har du smagt dem?? 

fredag den 11. april 2014

Jaaaaaaa... endelig påske


"Mor" har ikke fablet om andet den sidste uges tid, tror... hun er slidt helt ned til sokkeholderne og bare trænger til ren afslapning. Så på hendes vegne, ønsker jeg alle hendes læsere en rigtig dejlig påske... og håber, vejret bliver så godt, at vi kan tilbringe tiden i kolonihaven... måske der er mus at lege med :-D

Gizmo

søndag den 6. april 2014

Langtidsstegt porchetta


Jeg har før lavet porchetta (italiensk form for rullesteg), men denne gang valgte jeg at langtidsstege den... det blev resultatet ikke ringere af :-D


En steg på ca. 1kg røg i ovnen ved 110 grader i 3 timer. Forinden havde jeg givet den et godt drys salt og fyldt vand i bunden af det ildfaste fad.

Bagefter hældte jeg væden fra... den skulle selvfølgelig bruges til sovs. Skruede op for temperaturen til 220 grader og gav stegen yderligere 15-20 minutter indtil sværen var sprød. Herefter skal stegen hvile i små 20 minutter.


Var sværen sprød?? Det må man sige :-D


Serverede stegen med kogte kartofler, sky-sovs, salat og rødkål med rønnebærgelé

lørdag den 5. april 2014

Coleslaw


Coleslaw skal altså helst smage, som den man får på grillbaren. Opskriften her rammer forbavsende tæt. Fedtfattig er den ikke... men til gengæld har den, den helt rigtige smag. 

Til 2 personer:
2 dl snittet hvidkål
2 dl revne gulerødder

Dressing:
1½ dl mayonnaise
1-2 spsk. eddike
1-2 spsk. sukker
1 knivspids salt

Mayonnaise, eddike, sukker og salt piskes godt sammen. Og smages til.
Gulerødder og hvidkål vendes med dressingen.
Lad trække minimum 30 minutter.




onsdag den 2. april 2014

Pulled pork med coleslaw


Føj for en lækker burger... den var ventetiden værd :-D Den blev "indhaleret" under højlydte brummelyde og "Ohh my God" - kommentarer. Det er absolut ikke sidste gang, den står på menuen :-D

Min version:

1200g nakkefilet
En portion BBQ sauce

Jeg lod svinet marinere i BBQ saucen i ca. 40 timer... i en frysepose, så den var nem at give de massage-turer jeg magtede :-D

Mandag morgen kl. 6... røg den i römertopfen, som havde trukket vand i en ½ time. 

Satte dyret i en kold ovn og indstillede graderne til 90... hvor efter jeg tog på job :-D

12 timer senere:



Fiskede jeg dyret op at römertopfen og gav den 15 minutter ved 220 grader, så den fik lidt skorbe og kernetemperaturen endte på 93 grader. Samtidig kogte jeg væden ind til det halve.



Kødet blev smør-mørt og kunne nemt trækkes fra hinanden med to gafler. Jeg vendte en smule af den indkogte "sovs" i kødet.


Selvfølgelig skulle den serveres som "over there" i en bolle og med coleslaw.