Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 8. juli 2014

Karamel-tærte


Så syndig god, at du kun kan sidde tilbagelænet og stønne: "Oooohhh my god" :-D

Opskriften fandt jeg i et gammelt "Hjemmet" fra 2009, som heldigvis lå og flød i kolonihaven... en dag det var lorte-vejr. Her er min version, som afviger lidt fra den oprindelige.

Tærte til 12-16 personer:

1 rulle færdig tærtedej... neeej stoooop lav din egen tærtedej, den du kan købe, er efter min mening alt for tynd og det er da synd :-D
Karamelfyld:
200g sukker
1½ dl piskefløde
Overtræk:
100g mørk chokolade
10g smør
- og den frække 1 spsk. lakridspulver

Forvarm ovnen til 200 grader
Læg dejen i en tærteform eller to og prik den med en gaffel


Bag bunden i 15 minutter og lad den afkøle
Smelt sukker til karamel, tilsæt fløde og kog til massen er jævn
Hæld straks massen over tærtebunden og lad den stivne


Smelt chokolade og smør over et vandbad og smør det på karamelmassen... drys med lakridspulver og træk en gaffel gennem chokoladen.

Afkøl og server :-D Tærten er virkelig intens, så det er ikke de store stykker, man spiser. Serveret med friske bær, gør den det godt som dessert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar