Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 13. juli 2014

Garanti-møre nye kartofler


I øjeblikket er der højlydte lyksalige hvin her på matriklen :-D Endelig kan vi bruge løs af de skønne nye kartofler... nej altså ikke de daggamle, du kan købe i butikkerne, men frisk opgravede fra kolonihaven. Så føler man sig altså en lille smule rig...

Der er sikkert 1000'ende forskellige måder til kogning, men her er en, der indtil videre aldrig har slået fejl for mig.

Kartoflerne skal selvfølgelig hverken skrælles eller skrabes... de skal blot gnubbes fri for jord 

At der er stor forskel på størrelserne, har af uvisse årsager ingen praktisk betydning... så lad nu være med, at begynde at halvere de største

Læg kartoflerne i en gryde med koldt vand og bring dem i kog

Når de koger tilsættes salt... og en knivspids smør. Hvad skal det nu til for? Nye kartofler har det med at "skumme", når de bliver kogt... det gør de ikke ved tilsætning af smør

Det er også nu, du skal tilsætte krydderurter, hvis du er til det

Skru ned for varmen, så kartoflerne blot simre og sluk så helt efter 8 minutter

Her kan du så med godt resultat, tilsætte andre grønsager f.eks. gulerødder, som kun skal være al dente

Efter yderligere 7-8 minutter er kartoflerne klar (er du ikke overbevidst, så stik i dem med en skarp kniv)... hæld vandet fra og damp dem tørre, ved brug af en varm kogeplade. Ryst dem godt, så de ikke brænder på i bunden af gryden



Server de nye kartofler med koldt smør og persille... god gammeldags træsko-sovs vil i dette tilfælde være synd :-D



Ingen kommentarer:

Send en kommentar