Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 23. februar 2014

Okse pie


Retter der kan forberedes, laves i et fad med et minimum af opvask og sættes i ovnen, mens jeg fjerner navle-fnuller eller fiser rundt med støvslugeren... er en gave på de dage, hvor jeg er fuldstændig drænet for energi, men skal have noget fra hånden.

Okse pie til 4 personer:

400g hakket oksekød
2 spsk. fedtstof (kunne være fedet fra stegt bacon)
2 hakkede løg
1/4 groftskåret spidskål (eller hvidkål)
1 spsk. karry
1 spsk. paprika
Salt
Vand eller bouillon (retten skal ikke sejle, kun akkurat være tilpas fugtig.
Kartoffelmos (Hjemmelavet er selvfølgelig bedst, men jeg får tit hjælp fra pulver)
Revet emmentaler eller andet ost.



Svits løgene i fedtstoffet og tilsæt oksefars.
Når farsen "gryner" tilsættes krydderier og blandes godt rundt.
Spidskålen hældes ved og temperaturen skrues helt ned... inden der tilsættes en smule vand eller bouillon.
Lad simre 15 minutter og smag så til med krydderier og salt.
Hældes i et smurt ildfast fad.



Kartoffelmos lægges ovenpå og fadet ryger i ovnen ved 200 grader i 15 minutter... inden den revet ost kommes ovenpå. Giv derefter retten yderligere 15 minutter... og så er der klar til servering ;-D

En skøn, hurtig og velsmagende ret. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar