Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 12. november 2012

Nøddehorn


Nøddehorn er da virkelig, den nemmest ”småkage” at lave, men derfor skal I nu ikke snydes… så får I også brugt den overskydende kranskagemasse fra f.eks. napoleonshatte.

Kransekagemasse:
1 del ren marcipan
½ del sukker
Æggehvide

Det hele røres sammen til en fast men blød masse… lige nøjagtig hvor meget æggehvide der skal i, kan jeg ikke sige, men massen skal føles god at arbejde med
Rul massen i lange tynde stænger, som vendes i hakkede hasselnødder, skæres i mindre stykker (for mit vedkommende… hellere 3 små end 1 stor). Stykkerne bøjes en anelse på midten…
Sæt kagerne i en 230 grader forvarmet ovn. Bag til de er let lysebrune (Ca. 8 minutter)
Når kagerne er helt afkølede, dyppes enderne i smeltet chokoladeovertræk.

Nøddehornene tager stort set ikke mere end en ½ time at lave… og er helt klart en af mine favoriter inden for ”småkage”, når bare de ikke bliver for store…





Ingen kommentarer:

Send en kommentar