Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 26. februar 2012

Tex Mex Chili – bakkelser


Vandbakkelser med ost? Går det? Tro mig… det er SÅ godt.

Ca. 30 stk.
100g smør
2 dl vand
125g hvedemel
3 æg
50g tex mex chili ost… eller andet revet ost tilsat chili
1 tsk. Salt
1 tsk. Friskkværnet peber

Bring vandet i kog… og smelt smørret heri
Tilsæt mel, rør det godt ud til en jævn og blank dej
Rør godt i dejen i 2 minutter ved svag varme
Hæld dejen i en røreskål og lad den afkøle i ca. 15 minutter
Kom æggene i dejen 1 af gangen. Dejen skal røres blank og jævn, før du tilsætter næste æg…
Vend revet ost, salt og peber i massen
Sæt dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir… gøres nemmest med en fugtigt tsk.
Bag bakkelserne ved 200 grader i ca. 20 minutter
Ovndøren MÅ IKKE åbnes under bagningen, for så falder de sammen
Lad dem afkøle på en bagerist 

Note: Dejen kan laves i forvejen, opbevares på køl… så de kan serveres lune og friskbagte, når gæsterne kommer.   






Ingen kommentarer:

Send en kommentar