Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 14. februar 2012

Karbonetter m. smørsovs


Hedder det karbonader eller krebinetter?? Jeg har ingen anelse om, hvad der er rigtigt eller forkert… og efter søgning på nettet, er jeg ikke blevet klogere… så velkommen til kærestens karbonetter J

500g hakket svinefars bliver delt i 4 og æltet godt sammen. Formes og hakkes let med en kniv.

Vendes i pisket æg… for derefter at få en tur i rasp… og nej… der skal ikke krydres endnu J

Steg karbonetterne i smør, sørg endelig for der er nok smør på, ellers brankes kødet. De skal have omkring 5 minutter på begge sider for at være gennemstegte… og nu må der krydres med friskkværnet peber og salt.

Oftest får vi smørsovs og kogte kartofler til… denne gang ingen undtagelse J så smid lige lidt ekstra smør på panden.

Desuden en lækker salat af kogte bønner, lidt hakket løg, cherrytomater og en hvidløgs olie. Drysset med lidt ristede solsikkekerner og revet cheddarost.

J Gudespise… karbonetterne var knasende sprøde uden på og lækre saftige inden i. Og der er stadig to tilbage… skal gøre godt på en rugbrød.

2 kommentarer:

  1. Jeg mener at de engang i P3 fandt ud af forskellen var navnet i landsdelene og noget med farsen var rent svin eller kalv- og flæskekød. Ja ok, jeg ikke helt huske det alligevel, men maden lyder god. :-)

    SvarSlet
  2. Ti hi.... ja der er mange meninger, men tror nu, vi alle ved, hvilken ret vi snakker om :-)

    SvarSlet