Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 2. januar 2012

Dannebro budding

4 personer

Vaniljebudding:

4 blade husblas
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde
100g sukker
Korn fra en vaniljestang

Hindbærlåg:

4 blade husblas
300g frosne hindbær
3 dl vand
100g sukker

En lækker og velsmagende dessert med flotte rød/hvide farver.

Læg husblassen til buddingen i blød i rigeligt koldt vand.

Bland piskefløde, mælk, sukker og vaniljekorn i en gryde… og varm det op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen og smelt den udblødte husblas i den lune væske.

Fordel væsken i 4 glas… lad dem stå på køkkenbordet i 10 minutter, inden de sættes i køleskabet. Sættes de for hurtigt i køleskabet, stivner husblassen for hurtigt og det resulterer i trevler.

Lad buddingen stivne helt før hindbærlåget tilberedes.

Læg husblassen til hindbærlåget i blød i rigeligt koldt vand.

Blend de optøede hindbær med vand til en jævnt flydende masse.

Hæld hindbærmassen gennem en sigte, så kernerne tilbageholdes.

Tilsæt sukker og kog saften godt op i en gryde.

Afkøl saften en smule og tilsæt den udblødte husblas.

Hæld saften over buddingen, lad stå i 10 minutter og sæt så i køleskabet, til desserten er helt stivnet.

Tips:

1 stang vanilje kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar