Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 28. juli 2011

Svampe-bobber

Fyld frikadellefars i store champignons, hvor stokken er knækket af. 30 minutter ved 220 grader… og bobberne er færdige.

Lav en pande-champignonsovs af stokkene og tilsæt en anelse basilikum. Server med kogte kartofler.

onsdag den 27. juli 2011

Benløse grisebasser


Tynde skiver nakkekam uden svær.
Hakket persille og bacon.
Så skal der bare rulles og steges.

fredag den 22. juli 2011

Sommer-spise.

Friskfanget aborre… eller dvs. fileterne herfra, persillesovs med persille fra haven og ny opgravede kartofler, så fås det ikke bedre J

torsdag den 21. juli 2011

Fast food

Selvom det er ved at være mange år siden nu, husker jeg tydeligt den ”ret”, jeg ofte lavede, når jeg kom monster-sulten hjem fra skole. Mon ikke vi alle kender den i en eller anden form for udgave?

Hvidt toastbrød smurt med en anelse smør, ketchup, dijonnaise eller den virkelig dristige… sennep
Ovenpå… skiver af tomat. Godt er det dog også med løgringe
Kødet… skiveskåret skinke eller hamburgerryg. Men også tyndt skåret kylling eller kalkun er et godt forslag
Osten… fuldfed havarti ost… åhh barndomsosten som var så god. Her som voksen tænker jeg lidt: ”Hvorfor?” og skifter den ud med en lækker lagret en af slagsen 
Slutteligt krydres ”studenterbrødet” med groft salt og paprika. Sættes i en 200 grader varm ovn til osten er smeltet.



onsdag den 20. juli 2011

Frikadeller


Duften og smagen af frikadeller kan få mit mundvand til at løbe… men opskriften på min mors rammer jeg nok desværre aldrig 100%. En skvis, en sjat og mel så det passer?? Det er en anelse ”russisk” for mig… men her kommer min opskrift, der kommer tættest på.

10 stk. middags-frikadeller

500 g hakket svinekød
1 stort finthakket løg
1 tsk. friskkværnet peber
1 æg
2 spsk. mel
1-1½ dl mælk eller vand
1½ tsk. groft salt

Rør alle ingredienser… undtagen salt… sammen med en stor grydeske
Tilsæt salt… og lad farsen stå i 10 minutter
Tilsæt ekstra væske, hvis farsen er for fast

Steg frikadellerne i smør eller smør + baconfedt… 5-6 minutter på hver side, til frikadellerne er gennemstegte med sprød skal. 

tirsdag den 12. juli 2011

Hvad dyr tænker

Hunden ligger og gaber fornøjet, mens den tænker: "Jeg har dejlige mennesker, der giver mig god mad, en dejlig kurv at ligge i og masser af omsorg… De må være guder"
Katten ligger og gaber fornøjet, mens den tænker: "Jeg har dejlige mennesker, der giver mig god mad, en dejlig kurv at ligge i og masser af omsorg… Jeg må være Gud"

mandag den 11. juli 2011

Gizmo i det grønne

Det skal ingen hemmelighed være, at jeg er drønforelsket i vores kat. Jeg kan få timer til at gå med at kigge på hende. Hun er normalt inde kat, så hun løber ikke mange meter fra os, når vi er i kolonihaven.
Jæger… det bliver hun aldrig, hendes største bytte har indtil videre været en lille frø, som hun stolt havde lagt på mine bukser i løbet af natten… hm!!! Gylp…
Her er hun fanget foran rækkerne med rødbeder…