Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 8. december 2011

Lækker og nem julekage


Uha en lækker julekage… meget mere er der ikke at sige. Bortset fra… at jeg har vundet en kage konkurrence med den

8 personer
Fyld:
4 æbler
120 g sukker
1 spsk. kanel
50g hasselnød flager

Bund:
210g hvedemel
2 spsk. sukker
150g smør

Marengslåg:
1 æggehvide
80g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Fyldet:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker
Hæld dem i en gryde sammen med sukker… lad dem varme langsomt op
Og lad dem derefter simre i ca. 5 minutter… stil på køl

Bunden:
Hak smørret i mel og sukker… og saml dejen
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 26cm

Marengslåg:
Pisk æggehviden stiv
Tilsæt sukker og vanilje… pisk videre til den bliver sej

Hæld det afkølede æblefyld ovenpå dejen
Drys med hasselnødflager og kanel
Smør marengslåget på
Bages i en 175 grader forvarmet ovn i 45 minutter 
Server evt. med flødeskum eller cremefraiche


Ingen kommentarer:

Send en kommentar