Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 15. november 2011

Lækker gulerodssuppe

(Forret)
70 personer
(2 x 15 liters gryder)
Suppen:
6 kg groftrevne gulerødder
10-12 stk. grofthakkede løg
4 bundter blegselleri i skiver (med inderblade)
100g margarine
½ glas karry
1½ pakke grønsags bouillonterninger  
10 pakker Philadelphia original
12-14 liter vand
Smag til med ekstra salt
Til toppings man selv tilsætter ved bordet:
1 net finthakket rødløg
1 bundt fintsnittede porrer (også det grønne)
Evt. rejer eller ristede bacontern (men ikke nødvendigt)
Husk brød
Rengør, snit og hak grønsagerne til suppen dagen før.
Svits først karryen i margarine.
Tilsæt hakkede løg… de skal være bløde, men ikke brune.
På med blegsellerien… som skal have 10 minutter.
De revne gulerødder vendes i og der skrues helt ned for varmen.
Nu tilsættes flødeosten (behøver ikke nødvendigvis være Philadelphia… bare den er neutral)
Lad osten smelte langsomt i grønsagerne.
Når den er smeltet… hældes vand på og bouillonterninger.  
Lad suppen koge i 5 minutter… så der stadig er bid i grønsagerne.
Smag til med salt.
De forskellig ting til toppingen, forberedes mens man laver suppen.
En rigtig lækker cremet suppe… den koster ikke alverden og ”sparer på kødet til forretten”J
Øv øv… desværre har jeg ingen billeder… som lille amatør-kok, havde jeg ikke tid til også at lege amatør-fotograf J En gulerod skal I dog have ... eller to

Ingen kommentarer:

Send en kommentar